Μαραθώνας

(8 χλμ από το ξενοδοχείο Cabo Verde)
 
Αξίζει να επισκεφτείτε την περιοχή του Μαραθώνα. Η εύφορη πεδιάδα του Μαραθώνα αποτέλεσε μοναδική θέση για εγκατάσταση και ανάπτυξη ανθρώπινης δραστηριότητας από την προϊστορική εποχή έως τα ρωμαϊκά χρόνια. Σε αυτή την πεδιάδα διαδραματίστηκε η μάχη μεταξύ Αθηναίων και Περσών το 490 π.Χ., μέγα γεγονός στο οποίο οφείλει ο Μαραθώνας την παγκόσμια φήμη του και την εξαίρετη θέση που είχε στη συνείδηση των αρχαίων Ελλήνων. Ο γνωστός Τύμβος του Μαραθώνα δημιουργήθηκε από τους τάφους των 192 Αθηναίων που σκοτώθηκαν στη Μάχη του Μαραθώνα και ενταφιάστηκαν στο σημείο.
 
Οι επισκέπτες του Cabo Verde μπορούν εκτός από τον Τύμβο του Μαραθώνα να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα και το γειτονικό Τύμβο και Μουσείο των Πλαταιών.
 
Τέλος, μπορούν να επισκεφθούν την αφετηρία του αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου και το φράγμα του Μαραθώνα που κατασκευάστηκε στις αρχές του 20 αιώνα. Το ξενοδοχείο Cabo Verde βρίσκεται μόλις 800 μέτρα από τη Μαραθώνια Διαδρομή και αποτελεί το ιδανικό κατάλυμα για δρομείς ή θεατές του Μαραθώνιου Δρόμου.